top of page
Søg
  • gitasommer

Forskningsprojekt om OCD (TECTO trial)

Jeg har i 3 år været med i arbejdet på dette fantastiske forskningsprojekt omkring behandling af OCD. Der har siddet en række dygtige Ph.D. studerende på projektet, hvor jeg har været primær behandler de første 2 år, og derfor har jeg mødt og behandlet rigtig mange børn og unge med OCD.

Formålet har været at undersøge følgende:

Hvordan gør vi behandlingen mere effektiv? Hvad er det i behandlingen som virker? Hvordan minimere vi bivirkninger? Hvilke rolle har forældre når vi behandler børn og unge med OCD? Er afspændingsterapi effektivt?

Den første artikel er nu udgivet og der kommer flere som data bliver bearbejdet.

Men ja, ikke overraskende er det Eksponering og Respons-prevention der er den aktive ingrediens - og for at lave rigtig effektiv terapi med holdbar effekt kommer vi ikke uden om den del. Men, for at gøre behandlingen mere nænsom kan det være effektivt at indkooperere strategier ift vejrtrækning, afspænding og mindfulness.

(3) Family-based cognitive behavioural therapy versus family-based relaxation therapy for obsessive-compulsive disorder in children and adolescents: protocol for a randomised clinical trial (the TECTO trial) | Anne K Pagsberg - Academia.edu


20 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page