top of page
Søg
  • gitasommer

Mistives mit barn? - Jeg taler med Peter Qvortrup Geisling på Lægens Bord

Børn og unge mistrives som aldrig før. Hør Podcasten hvor jeg gæster Lægens Bord som eksperten om dette vigtige emne. Hvad er det der sker? - og hvad skal du være opmærksom på, særligt ift stress og angst? Lyt med her:

https://www.dr.dk/lyd/p1/laegens-bord-podcast/laegens-bord-lyt-til-din-krop-9


I podcasten kommer vi ind på vigtigheden af, at stress generelt hos forældre og lærere selvfølgelig påvirker børnene - da vores nervesystemer smitter. Men ud over at tage iltmasken på selv, og få bragt dig selv i ro - er der ting du skal være opmærksom på.


Er du i tvivl om dit barn har ADHD eller Autisme, pga. sammensmeltning og store udsving i hvad barnet kan magte og oplever du, at dit barn er umodent på nogle områder for sin alder - så tag kontakt med psykologisk pædagogisk rådgivning i din kommune og tal med skolen.


Foruden det som nævnes i podcasten omkring angst og OCD, så læg mærke til hvis der er ændringer i dit barns spisemønster, og om barnet gemmer sin krop med fx lange ærmer eller store trøjer trods sommervarme.


Er der pludselige forandringer i dit barns adfærd, skal du være opmærksomme på om der er sket noget særligt....tal med skolen og frem for alt vær nysgerrig og tålmodig med dit barn, hold roen og lyt - spring ikke til løsninger, og nedton din egen følelsesmæssige reaktion.

Børn har brug for rolige voksne, der kan stå som et fyrtårn og lede vejen...

Sørg for at du ikke selv er stresset, og hvis du er, så lav noget aktivt for at få stressen ud af kroppen, dans, hop, løb på stedet - og så afslut med nogle dybe suk.


Hvis dit barn fremstår meget trist og du ikke kan høre barnet grine bag den lukkede dør under computerspillet, eller det virker som om barnet trækker sig fra både familie og kammerater, så kontakt egen læge og skru ned for familiens aktiviteter....triste børn har brug for meget kontakt og at blive lettet for hverdagens pligter.

Vis, at du sætter pris på barnet og tag dig tid. Tal om det, også de opgivende tanker, og ring til livslinjen for rådgivning hvis du får brug for støtte....sørg for at dit barn altid kan række ud og giv dem nummeret til Børnetelefonen eller livslinjen.

Telefonnumrene finder du på Raadgivningsdanmark.dk - her finder du også al anden gratis og anonyme rådgivning der findes inden for lige det område, du har behov for.
3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page